Privatumo politika

OPTIO gerbia savo esamų ir būsimų klientų privatumą ir garantuoja asmeninės informacijos konfidencialumą.

PRIVATUMO POLITIKA

BENDROJI INFORMACIJA
 

Ši privatumo politika nustato UAB „Vision Express", juridinio asmens kodas 111528911, buveinės adresas Ulonų g. 5, Vilnius, elektroninio pašto adresas info@optio.lt (toliau - Valdytojas), vykdomo interneto svetainės www.optio.lt lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.
Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija. Aktualios privatumo politikos redakcijos paskelbimo data yra nurodyta viršutinėje šio interneto puslapio dalyje.
Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.
Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais. Jūsų asmens duomenys perduodami Valdytojo duomenų tvarkytojams, teikiantiems interneto svetainės talpinimo bei priežiūros paslaugas. Įstatymuose numatytais atvejais jūsų duomenys gali būti perduoti kompetentingoms valdžios institucijoms. 
Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.
 
SLAPUKŲ NAUDOJIMAS 
 
Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai" (angl. cookies) - maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.
Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:
  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai;
  • suteikti statistinę (lankytojų neidentifikuojančią), informaciją apie interneto svetainės lankytojus trečiosioms šalims (Google ir kt.).
Jūsų apsilankymo interneto svetainėje metu, į jūsų naudojamą įrenginį gali būti įrašomi šie slapukai: 
 
RūšisSlapuko pavadinimasSlapuko tipasSukūrimo momentasGaliojimo laikasNaudojami duomenys
 Statistikos tikslais renkami slapukai _dc_gtm_UA-# Funkciniai slapukai Apsilankius svetainėje 1 diena Unikalus identifikatorius
 Statistikos tikslais renkami slapukai _ga Statistikos slapukai Apsilankius svetainėje 2 metai Unikalus identifikatorius
 Statistikos tikslais renkami slapukai _gid Statistikos slapukai Apsilankius svetainėje 1 diena Unikalus identifikatorius
 Trečiųjų šalių slapukas
Google-analytics.com
 collect Pixel Tracker Apsilankius svetainėje Iki sesijos pabaigos Unikalus identifikatorius
 Trečiųjų šalių slapukas
Google.com
 ads/ga-audiences Pixel Tracker Apsilankius svetainėje Iki sesijos pabaigos Unikalus identifikatorius
 
Interneto svetainėje yra naudojami trečiųjų šalių: Facebook, Google+ ir Instagram įskiepiai, į kuriuos yra įdiegti ir slapukai. Informaciją apie trečiųjų šalių naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo / slapukų politikose: Google privatumo politikoje , Facebook slapukų politikojeInstagram slapukų politikoje .
Sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo įrašyti jums apsilankius interneto svetainėje, galite patikrinę savo naršyklės nustatymus. Jei naudojate Google Chrome naršyklę, informaciją apie įrašytus slapukus rasite paspaudę dešinėje adreso laukelio pusėje esantį mygtuką:
 
 
 
Lankantis Valdytojo gerbėjų puslapyje, esančiame socialiniame tinkle Facebook, įrašomi slapukai

Valdytojas administruoja gerbėjų puslapius socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram (toliau - Gerbėjų puslapiai).
Jums apsilankius Gerbėjų puslapiuose, socialinių tinklų administratoriai į jūsų įrenginį įrašo slapukus, kurie renka asmens duomenis. Slapukai yra įrašomi tiek tuo atveju, jei esate registruotas socialinių tinklų vartotojas, tiek ir tuo atveju, jei neturite paskyros atitinkamame socialiniame tinkle. Valdytojas (UAB „Vision Express") prie surinktų jūsų asmens duomenų prieigos neturi ir iš socialinių tinklų administratorių gauna tik statistinę informaciją apie Gerbėjų puslapių lankomumą.

Siekdami gauti išsamesnę informaciją apie Gerbėjų puslapių administravimo tikslu tvarkomus jūsų asmens duomenis, susipažinkite su Facebook, Instagram privatumo politikomis arba susisiekite su Facebook Ir Instagram duomenų apsaugos pareigūnu.
Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.
Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.
Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje http://www.allaboutcookies.org.
 
KOMUNIKACIJOS TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS
 
Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą užklausą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:
  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais, tvarkomas elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys;
  • siunčiant laišką interneto svetainėje nurodytu Valdytojo buveinės adresu, tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, adresas, laiško gavimo data bei laiške nurodyta informacija;
  • susisiekiant per socialinių tinklų Facebook ar Instagram paskyras tvarkomas vartotojo vardas, pavardė ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.
Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolimesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą.
 
 Paklausimą siunčiant per socialinių tinklų Facebook ar Instagram paskyras, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šių socialinių tinklų valdytojams ir kitiems asmenims, su kuriais socialinių tinklų Facebook, Instagram valdytojai dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinio tinklo Facebook ir Instagram privatumo politikomis.  
 
Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.
 
PIRKIMO-PARDAVIMO SUTARČIŲ VYKDYMO TIKLSU TVAROMI ASMENS DUOMENYS
 
Tikslu įvykdyti „Optio" optikose įsigyjamų prekių pirkimo-pardavimo sutartis, Valdytojas tvarko šiuos pirkėjų asmens duomenis: vardą, pavardę, adresą, kontaktinį telefono numerį, elektroninio pašto adresą ir pateiktame recepte nurodytus duomenis. Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas - siekis įvykdyti pirkimo-pardavimo sutartį.
Recepte nurodytą informaciją apie dioptrijas Valdytojas perduoda duomenų tvarkytojams - optinių lęšių gamintojams. Pasirinkus prekių pristatymą per kurjerį, kurjerių tarnybai yra perduodami kontaktiniai pirkėjo duomenys (vardas, pavardė, adresas, telefono numeris ir el. pašto adresas).
Pirkimo-pardavimo sutarčių vykdymo tikslu asmens duomenys yra tvarkomi iki užsakymo įvykdymo (prekių atsiėmimo arba pristatymo) ir toliau saugomi garantinio aptarnavimo tikslu bei vykdant buhalterinės apskaitos tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus.
Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.
 
VAIZDO STEBĖJIMAS
 
Valdytojas vykdo vaizdo stebėjimą Valdytojo darbuotojų ir klientų saugumo užtikrinimo, darbuotojams, Valdytojui ir jo klientams priklausančio turto apsaugos tikslais. Teisiniu vaizdo duomenų tvarkymo pagrindu yra Valdytojo teisėtas interesas užtikrinti nurodyto turto ir asmenų saugumą.
Vaizdo stebėjimas vykdomas „Optio" optikų, esančių žemiau nurodytais adresais, prekybos salėse:
  • Upės g. 9, Vilnius.
Apie vaizdo stebėjimą taip pat pranešama prieš patenkant į vaizdo stebėjimo lauką iškabintose informacinėse lentelėse.

Vaizdo stebėsenos metu sukaupti asmens duomenys yra tvarkomi 7 dienas nuo užfiksavimo momento.

Vaizdo stebėjimo metu sukaupti asmens duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims.
TIESIOGINĖ RINKODARA
 
Kiekvienas interneto svetainės lankytojas gali užsisakyti naujienas apie Valdytojo vykdomą veiklą, naujus paslaugų pasiūlymus, akcijas, gimtadienio pasiūlymus ir kitą panašaus pobūdžio informaciją (užsiprenumeruoti naujienlaiškį), įvesdamas savo elektroninio pašto adresą interneto svetainėje esančioje naujienlaiškio užsakymo formoje. Naujienlaiškiai (įskaitant ir trumposiomis žinutėmis (sms) siunčiamas naujienas) taip pat gali būti užsakomi pildant paraišką dėl dalyvavimo „Optio" vykdomoje lojalumo programoje. Naujienlaiškio prenumeratoriaus asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas - prenumeratoriaus sutikimas gauti naujienlaiškius.

Kai naujienlaiškis užsakomas naudojantis interneto svetaine, naujienlaiškio siuntimo tikslu yra naudojamas tik prenumeratoriaus elektroninio pašto adresas. Kai naujienlaiškis užsakomas pildant paraišką dėl dalyvavimo „Optio" vykdomoje lojalumo programoje, tiesioginės rinkodaros tikslu taip pat yra tvarkomi šie asmens duomenys: vardas, pavardė, adresas (jei nurodytas) telefono numeris (jei nurodytas), gimimo data (jei nurodyta), lytis (jei nurodyta), pirkimų istorija.

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi asmens duomenys bus perduodami duomenų tvarkytojams - marketingo paslaugas teikiančioms bendrovėms.

Naujienlaiškio prenumeratoriai gali bet kada atsisakyti Valdytojo naujienlaiškio paspausdami jame esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@optio.lt. Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi 5 metus nuo naujienlaiškio prenumeratos. Informacija apie prenumeratą (sutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais) yra saugoma dar vienerius metus nuo naujienlaiškių siuntimo pabaigos.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.
 
TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA 
 
Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

 

  • Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais savo asmens duomenimis
  • Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis 

 

  
Teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@optio.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).
Pateikiant prašymą susipažinti su asmens duomenis, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų, su kuriais prašote susipažinti, kategorijos.
Pateikiant prašymą ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis, prašyme turi būti nurodyta, kokius asmens duomenis prašote ištaisyti.
    
  • Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat tais atvejais kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti
  Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@optio.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.
    
  •  Teisę į duomenų perkeliamumą
  Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@optio.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.
    
  • Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys
  Verslo klientai ir jų atstovai fiziniai asmenys, kurių atžvilgiu tiesioginė rinkodara yra vykdoma be jų sutikimo, teisę nesutikti įgyvendina pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@optio.lt. Visais kitais atvejais išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Valdytojo.
    
  • Teisė reikalauti ištrinti duomenis
  Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@optio.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.
    
  • Teisę paduoti skundą priežiūros institucijai
  Ši teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.
KONTAKTAI 

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

UAB „Vision Express"
Ulonų g. 5, Vilnius
Tel. 85 2314258
El. paštas info@optio.lt